Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova

Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE SRBIJE „DR MILAN JOVANOVIĆ-BATUT“ I

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE NOVI PAZAR

ZA IZBOR NAJBOLJIH LIKOVNIH I LITERARNIH RADOVA NA TEMU

„  DOJENJE: KLJUČ ODRŽIVOG RAZVOJA “

 

Konkurs je deo kampanje Nacionalna nedelja dojenja namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Srbiji. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u vrtićima i osnovnim školama na temu dojenja.

Predškolske ustanove treba da pošalju po tri najbolja likovna rada, a osnovne škole po tri najbolja likovna i literarnu rada na adresu Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar  ul.Generala Živkovića 1, 36300 Novi Pazar sa naznakom za „KONKURS –NACIONALNA NEDELJA DOJENJA”. Radove slati najkasnije do ponedeljka , 07.oktobra 2016.godine.

Njuspešniji radovi na temu „ Dojenje :ključ održivog razvoja“ proglašeni na okružnom nivou biće dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović -Batut”, a žiri sastavljen od likovnih pedagoga i stručnjaka iz oblasti javnog zdravlja odabraće najbolje radove dece predškolskih ustanova i učenika na republičkom nivou..

Ovom kampanjom želimo da još jednom skrenemo pažnju zdravstvenoj i široj javnosti koliki je značaj dojenja kojim se obezbeđuje najoptimalnija ishrana , pravilan rast i razvoj, zaštita i unapređenje zdravljai deteta i majke, ali i da naglasimo značaj pružanja podrške i pomoći trudnicama, porodiljama,majkama dojiljama i porodici da ostvare uspešno dojenje.

Najbolji radovi biće postavljeni na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije i korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno promotivnog materijala.

Komentariši